sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Pihabongausta 2010

Tuli osallistuttua toista kertaa Birdlifen pihabongaukseen. Yksinkertaista sinänsä, kun noita pihan tipuja muutenkin seuraillaan, ja toki ruokinta vetää niitä keittiön ikkunan edustalle helposti nähtäville. Laskentaa en kyllä yleensä suorita, vaan lähinnä kirjailen ylös satunnaisemmin piipahtavat lajit. Tänään ei näkynyt mitään erikoisvieraita eikä edes niitä satunnaisempia, ja vakiovieraista myös käpytikka loisti poissaolollaan.

Ruokinnalla on siis tarjolla maapähkinää, auringonkukansiemeniä, kauraa ja talipalloja. Linnut ovat muuttuneet viime aikoina ehkä hiukan varovaisemmiksi, koska naapurin kissanrontti on ottanut pahaksi tavakseen päivystää lintulautojen läheisyydessä. Toki se häädetään pois jos nähdään, mutta viikolla kukaan ei olesitä häätämässä. Laudoille se ei pääse, mutta moni linnuista tykkää keräillä maahan pudonneita ruokia, ja niitä katin on mukava väijyä tiheän kuusen takaa. Tänään kissaa ei näkynyt, onneksi.

Lopullinen tulos, sunnuntai 31.1. klo 12.00-13.00: sinitiainen 23, keltasirkku 13, pikkuvarpunen 10, talitiainen 8, kuusitiainen 2, harakka 2, hömötiainen 1, viherpeippo 1 ja varis 1.

Käpytikkoja liikkuu pihassa vakiona 2, ja viherpeippoja on yleensä keltasirkkuparvessa useampia. Punatulkkuja käy toisinaan 4-6 ja yksittäinen mustarastas on myös nähty useampaan kertaan. Varpushaukka toki kyttää tinttejä, ja naakkojahan on välillä riesaksi asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti