perjantai 12. kesäkuuta 2009

Anttu, tukevasti tassujen alla

Rivendell's Andre eli Anttu saapui meille hivenen yli vuoden ikäisenä, alkuvuodesta 2005. Helmi ei halunnut sopeutua Viivin ja Armin seuraan, ja siksi haimme kastroitavaksi soveltuvaa poikamarsua, jonka sitten ymppäisimme Helmin seuraksi. Olin salaa haaveillut black dalmatian -pojasta, ja kun moinen osui sattumalta etsimään uutta kotia, niin pakkohan se oli meille hakea. Antun silmät ovat "rubiinit", eli näyttävät mustilta, mutta hohtavat punaisina, ja siksi Anttu saa kuvissa salaman kanssa demonimarsun ilmeen.
Anttu on oikein rekisteröity rotumarsu (M608-03), syntynyt 8.12.2003. Rekisteröinnillä ei meille ole merkitystä, koska emme harrasta näyttelyitä emmekä kasvata. Toki se "kilometrin pituinen" sukutaulu on aina mukava saada, koska se kertoo kasvattajan edes jonkinasteisesta vihkiytymisestä asiaan. Edellisessä kodissaan Anttu oli asustellut yksin, kuten kastroimattoman pojan kohtalo yleensä valitettavasti on, ja oli meille tullessaan todella arka. Anttu kastroitiin pari kuukautta meille tulonsa jälkeen, mutta valitettavasti yhteiselo Helminkään kanssa ei onnistunut. Niinpä Anttu sai kaverikseen Janen ja myöhemmin laumaansa vielä Nemin. Nyt Anttu on tukevasti molempien neitien tassujen alla, lauman vanhimmaisena, mutta pohjimmaisena. Vaan eipä tunnu Anttua haittaavan, pääasia, että on tyttöseuraa.

Antun arkuus on karissut matkan varrella, varmasti pääosin rohkeiden laumakaverien ansioista. Edelleenkään Anttu ei pyöri jaloissa kerjäämässä ruokaa kuten muut, mutta saattaa marsulaa siivotessa jopa ensimmäisenä tassutella paikalle katsomaan. Poika myös usein aloittaa omalla puolellaan kerjäyskitinät, tai ainakin jatkaa sinnikkäästi muiden jo luovuttua toivosta "väärän hälytyksen" sattuessa.
Antun toinen alaetuhammas alkoi viime vuoden puolella kasvaa oudon näköisesti, ja loppujen lopuksi se jouduttiin poistamaan, koska röntgenkuvat osoittivat, että juuressakin oli jotain vialla. Anttu on silti pärjännyt kolmellakin taltalla hienosti, vaikka etenkin juuresten syöminen onkin hiukan hidasta. Anttu yleensä eristetäänkin tytöistä ruokailun ajaksi, jotta se saa syödä omat eväänsä rauhassa loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti