lauantai 23. toukokuuta 2009

99. Punavarpunen

Aina hävettää listata lajeja, joista kerrotaan lintuoppaissa termillä "yleinen". Mutta en edes muista moista aiemmin nähneeni, ja tosiaan monia muita yleisiä varmaan olen nähnyt, mutten tiedostanut. Ja pihassamme kyseistä lajia en ole ainakaan aiemmin nähnyt.

Olin puutarhahommissa, kun joku lintu pyrähti ihan taakseni. Käännyin, ja tipu lennähti kauemmas. Hyvin voimakkaan punainen, päähän ja rintaa keskittyen, mutta selkeästi kokonaisvaltaisesti punaisempi kuin urpiaiset, joita tässä on talvisin liikkunut. Punavarpunen tuli ensimmäisenä mieleen, mutta määritys varmistui vasta, kun hain lintukirjan sisältä. Puolisko oli tietysti mopoilemassa, joten ei lintua nähnyt. Toivottavasti liikkuu tässä vielä, kivan näköinen siivekäshän se on.

Punavarpusesta tuli pihapinna numero 47. Olen laskenut "eliksien" lisäksi ainoastaan pihapinnoja, ja olen rajannut sen pihasta nähtyihin lajeihin, en siis pihassa nähtyihin. Eli kaikki ne lajit on laskettu, jotka ovat näköetäisyydellä talosta tai pihasta menneet.

Huomenna olisi taas tarkoitus jaksaa ja ehtiä paremmin myös lintumaastoihin, joten josko se 100 menisi rikki. Katsotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti