sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Kolopallon lumoissa?

Lintuhavainnointiin en kuitenkaan juuri ehtinyt, päivä hurahti ihan muissa touhuissa. Aamulla ei päässyt sängystä ajoissa ylös, kiitos Histecin, joten lopulta herättyä siirryin suoraan marsulan siivouspuuhiin. Tarkoitus oli siivota koko huone perusteellisesti, mikä tarkoittaa häkkien totaalista tyhjentämistä, niiden hinaamista pois paikoiltaan, lattian pesua niiden alta jne. Meillä kun marsut eivät asu missään pienissä "vankiloissa", vaan niillä on käytännössä viitisen neliötä vapaata tilaa kolmen marsun laumaa kohden (laumoja siis kaksi, ja huone jaettu niille kahtia), ja tämä tila jakautuu häkkiosuuteen, jossa pohjana puupelletti ja haapahake, sekä oleiluosuuteen, jossa pohjana tikkikangas. Marsut sijoitin siivouksen ajaksi olohuoneen lattialle väliaikaisiin aitauksiin, ja väliaikaista ratkaisua toki protestoitiin se, mitä pienillä talttahampailla pystyttiin. Marsulan siivous sujui muuten ihan suunnitelmien mukaan, mutta kun olin saanut toisen häkkipuoliskon lähes kokonaan täytettyä uusilla puruilla nojasin sen kattoon, ja ritiläkatossa riippumattoa pitelevä pyykkipoika napsahti kappaleiksi. Ja meni tosiaan kappaleiksi, pieniä teräviä muovinsiruja pitkin puruja. Ja tietysti väriltään niin haaleita, että osa hukkui puruihin. En uskaltanut jättää niitä sinne, sillä olivan niin sopivan suupalan kokoisia, että nuo uteliaat loppasuut ne imuroivat löytäessään kitaansa. Niinpä jouduin lapioimaan häkin taas tyhjäksi ja käytän nuo muovisirustetut sitten kasvimaan katteena. Mieluummin olen noiden suhteen turvallisuusasioissa liian tarkka.

Siivouksen jälkeen liikkeelle, ruokakaupassa piti käydä. Samalla tuli mieleen käväistä golfkentän "avoimien ovien päivässä", ts. kokeilemassa golfausta ja kuulemassa vähän lajista. Myönnetään, että aihe kiinnosti jo ennestäänkin, eli ei se nyt mikään hetken hurahdus ollut, kun homma alkoi tosiaan kokeilun jälkeen kiinnostaa. Saattaa siis olla, että tässä lähiaikoina joutuu ilmoittautumaan alkeiskurssille ja green cardia suorittamaan.

Illalla nyt sitten käväisin pikaisesti Ekojärvellä. Selkälokit ovat ilmeisesti taas vallanneet saman kiven pesäpaikakseen, ja kurki taitaa hautoa vastarannan suolla. Kurkia ja joutsenia oli enemmänkin paikalla, tosin ne ennemmin kuuli kuin näki. Härkälinnuilla oli jotain omaa kivaa, ajoivat toisiaan takaa, välillä veden päällä ja välillä sukelluksissa. Silkkiuikuilla oli ahkera pesänrakennuspuuha menossa, kokosivat lähinnä lumpeista kekoa keskelle järveä. Onkohan joku vallannut niiltä edellisen, vai ovatko vain muuten myöhään liikkeellä, sillä mitä muuten olen havainnoinut, niin alkavat olla hautomapuuhissa muualla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti