torstai 28. toukokuuta 2009

Helmi, marsulan sopraano

Helmi tuli meille kolmantena marsuna joulun alla 2004. Helmi on syntynyt 1.9.2004, ja on viralliselta nimeltään Myway Easy Question. Kutsumanimeksi tuli Helmi, koska se jatkoi "sarjakuvallisten" nimien sarjaa marsulassa, ja virallisemmasta nimestä ei saanut oikein mitään väännettyä. Aiemmat kaksi olivat saaneet nimikseen Viivi ja Armi, ja myöhemmin meille on tullut Nemi. Helmin rotu ja väri on english crested black tan, eli pyörre otsalla, ja musta ruskein merkein.
Helmi ei sopeutunut kahden vanhemman marsun seuraan ihan kitkatta, ja oikeastaan siitä syystä marsulauma paisuikin lopulta kuuteen. Loppujen lopuksi Helmi on asustellut ihan sopuisasti kavereiden kanssa, mutta ensimmäisenä ikävuotenaan se oli melkoinen tuittupää, eikä tuntunut tykkäävän oikein kenestäkään. Helmin "erikoisharrastuksiin" kuuluu nakerrella kaikkea, mikä tielle osuu, ja mm. varomattomasti jätetty peliratin johto meni Helmin toimesta naks poikki. Äänekäs Helmi on, ja sen ääni on kuikkausmassasta tunnistettavissa, sillä se on korkeampi kuin muilla. Selkeä sopraano siis.


Helmi on kärsinyt noin vuoden ikäisesti asti virtsatievaivoista. Vaivat ovat aiheutuneet virtsakiteistä, ne taas puolestaan ilmeisesti jonkinlaisesta kalsiumin imeytymishäiriöstä. Marsuilla tätä asiaa on tutkittu valitettavan vähän, ja niinpä Helmilläkin on pääasiassa pystytty hoitamaan vain seurauksia, muttei syytä. Poistamalla ruokavaliosta kalsiumpitoisimmat on oireilua saatu kuriin, mutta nyt keväällä Helmi on sitten kasvattanut itselleen virtsakiven, joka on alkanut vaivata. Kivi poistetaan ensi maanantaina leikkauksella, mikä ei ole ihan pieni juttu noin pienelle eläimelle, mutta toivottavasti onnistuu. Sen verran pahasti kivi kuitenkin vaivaa, että senkään kanssa Helmi ei pysty enää olemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti