tiistai 28. huhtikuuta 2009

Vappu tulee, oletko valmis?

Kirjosieppo ilmestyi tänään pihaan, ja tutkaili ja valikoi itselleen sopivinta pönttöä. Ei tainnut vielä syntyä kauppoja kuitenkaan. Rotalla taas alkaa olla päivät täynnä, tuo pikku kaivurimestari keksi kaivaa pesäkolostonsa etupihalle, ja sijoitti yhden suuaukoista viiden metrin päähän etuovesta. Ei toimi. Sinänsä sen ja laajan sukunsa touhuja olisi mukava seurata, mutta kuitenkin kauempaa. Siispä kaveri on mussutellut urakalla sille tarjottuja vaaleanpunaisia kaurahiutaleita, ja toivottavasti tulokset alkavat näkyä. Mieluummin olisin sen kyllä jollain nopeammalla tavalla listinyt, mutta eipä osunut sopivaa keinoa kohdalle.

Kaupan parkkipaikalla tuli taas nähtyä eräs esimerkki tanopäisestä koiranomistajasta. Jos koira jätetään autoon, niin hälytintä EI laiteta päälle. Koira kun harvemmin jaksaa istua paikallaan koko isännän/emännän ostosreissua, ja liikahtelullaan laukaisee sisätilatutkan, minkä seurauksena hälytin huutaa. Ja kun hälytin kiljuu, menee koira paniikkiin, liikkuu lisää ja huuto jatkuu ja jatkuu. Näitä näkee liian usein. Ja toki kohta ovat edessä ne kuumat ajatkin, jolloin ei koiraa saa jättää autoon, oli hälytin tai ei. Senkin tajuaminen tuntuu olevan liian vaikeaa.

Osuin tänään työkeikalle taannoisen "kultamaa"-kohteen lähettyville, ja pakkohan siellä oli mielenkiinnosta vielä käväistä. Huomenna on kutsuvierasbileet, vappuaattona avajaiset. Aika täyteen olivat tilan saaneet, kaikenlaista laitetta ja tavaraa. Aiemmin mustista seinistä huolimatta avarilta näyttäneet salit olivat kutistuneet luoliksi. No, eräänlaisia luoliahan ne tavallaan ovatkin. Tuskinpa tuonne tulee enää eksyttyä, jos ei sitten työn puolesta jossain vaiheessa. Ei ole minun paikkani, ei.

Vappu iskee päälle kuin yleinen syyttäjä. Herkkuruokakuormat on jo kotiin kannettu, juomat valmiiksi viilenemässä. Torstaina ei siis töistä tultua tarvitse kuin iskeä takamus penkkiin, avata siideri ja pohtia, mitä herkkua ensin söisi. Perinteisesti en ole juhlapyhien syömisiä miettinyt terveellisyyden kannalta, nipottaa voi sitten ne väliajat. Tosin ennen juhlintaa täytyy vielä avata suunnistuskausi. Kengät ovat edelleen kaupassa, mutta onneksi avausrastit ovat helpossa maastossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti