torstai 16. huhtikuuta 2009

Puuhaa piisaa ettei tänne kerkeä.

Krookukset ovat nousseet ja auenneet, lähes kaikki. Pupu Pitkäkorva on narskutellut jokusesta lehtiä, mutta toistaiseksi kukat ovat saaneet olla rauhassa. Takapihalla oli jälkiä vähän isommastakin narskuttelijasta, mutta sen hampaisiin ei ole ilmeisesti mikään kasvava joutunut. Syvät sorkanjäljet ovat silti painuneet pehmeään multaan, eli kauriiksi muuttunut peura siellä on tepsutellut. Pahasti juuri hedelmäpuuntaimien lähettyvillä. Taimet oli kyllä huolella suojattu, ja niihin eivät myyrät olleet päässeet käsiksi. Pupu oli suorittanut pientä leikkausta, mutta sen jäljet oli korjattavissa, koska leikata niitä olisi pitänyt kuitenkin. Kirsikassa ja päärynässä oli jo näkyvissä silmun alkuja, luumu ja toinen omenapuu eivät vielä ainakaan osoita elonmerkkejä. Toisen omenapuun myyrät mutustelivat ja jänikset viimeistelivät, kun tyhmä minä luuli sen olevan jo tarpeeksi vanha ja jyrsimille kelpaamaton. Olikin juuri sopivasti ehtinyt omenantekoikään, hyvähän se on tässä välissä matalaksi leikata. Jos nyt sitten edes enää herää henkiin.

Kevätlantaa on heitelty ja suuri suunnittelu käynnissä. Autotallin sivustan keltaisen rinteen loppuunsaattaminen on varmaankin alkukesän hommia, samoin pihapolut pitäisi viimeinkin tehdä valmiiksi, etei tarvitse normaalin suomalaisen sadekesän sattuessa mudassa tarpoa. Ja se terassi...kaasugrilli tarttui tarjouksesta matkaan, eli terassin rakentamista ei voi enää vitkutella. Tuota kun ei parvekkeella käytetä.

Haravoin loput moskat pihasta, ja totesin, että meillä on erikoislaatuinen vaahtera. Se tekee käpyjä:
Tai sitten syyllinen pukeutuu mustaan, punaiseen ja valkoiseen:


Parsa- ja kukkakaali kasvavat sisällä edelleen kohinalla, mutta purjo ei näytä nyt kovin hyvältä. Sen päällä oli vissiin muovi liian kauan, ja sirkkalehdet ottivat siitä nokkiinsa. Uusia purjoja en kyllä enää laita, tuli jo noiden kanssa vähän kiire. Kesäkukkia on myös noussut monenlaisia, ainakin krassia, päivänsineä ja pieniä daalioita on itänyt, ja iso daalia sekä miekkaliljatkin versoavat kovaa tahtia. Ainoastaan lyhtykoiso ei ole velä herännyt. Mutta kaipa sekin vielä ehtii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti